Overname TecT Contracting & Engineering door Moekotte Groep

De Moekotte Groep nam TecT Contracting & Engineering uit Hengelo over. Op 10 maart kwamen beide directies tot een akkoord. Moekotte heeft vestigingen in Enschede, Apeldoorn, Veendam en Münster en voegt daar nu Hengelo aan toe. De transactie werd in gang gezet, onder begeleiding van Factor Bedrijfsovernames, om de toekomst van TecT op projectmatige gebied te waarborgen.

Overname TecT door Moekotte Groep

Overname TecT door Moekotte Groep

De Moekotte Groep versterkt hiermee voornamelijk haar positie op het gebied van hard- en softwareengineering. Door het samengaan van beide bedrijven bedienen ze bestaande en nieuwe relaties nog beter.

 

De Moekotte Groep is al ruim 50 jaar succesvol actief in een drietal divisies: water & infra, industry en buildings. Binnen deze divisies bieden ze totaaloplossingen aan op gebied van elektrotechnische en werktuigkundige installaties en de industriële- en procesautomatisering. Ongeveer 250 collega’s zetten zich dagelijks in om de projecten voor en bij opdrachtgevers uit te voeren.

 

TecT Contracting & Engineering is specialist in projectmatige aanpak en detachering in de industrie en installatietechniek. Naast de diverse specialismes voert TecT ook turn-key projecten uit op industriële automatisering. Deze laatste activiteiten sluiten nauw aan bij de activiteiten van de Moekotte Groep. De doelstelling is dan ook deze samen verder uit te breiden. TecT heeft hiervoor 30 medewerkers in vaste dienst.

Beide partijen vullen elkaar in meerdere marktsegmenten aan. Zowel TecT als de Moekotte Groep beschikken over een ruim portfolio. Samenwerken deden ze vaker, waardoor al duidelijk werd dat de interne bedrijfsculturen goed bij elkaar passen.

Nieuwsbrief ontvangen?