Assemblagelijn t.b.v. aansluitconnectoren

Assemblagelijn t.b.v. aansluitconnectoren
Soort project Machinebesturing
Opdrachtgever IMS - Phoenix
Vestigingsplaats Almelo

Het project

Voor de uitbreiding van de bestaande assemblagelijnen t.b.v. de productie van aansluitconnectoren, heeft Phoenix Contact de opdracht verstrekt aan IMS om een nieuwe "Stitch" unit te ontwikkelen. Met behulp van deze unit worden veerklemmen in aansluitconnectoren geplaatst. Deze aansluitconnectoren worden middels een separate lijn aangevoerd. Eťn van de systeemeisen was de mogelijkheid om 120 veerklemmen per minuut te kunnen plaatsen.

De opdracht

Moekotte heeft de opdracht verkregen voor de hardware en software ontwikkeling evenals de paneel- en veldmontage. De machine bestaat uit een aanvoerband met daarop productdragers geplaatst. De veerklemmen worden middels een 4-tal triltrommels aangevoerd en door een aantal grippers op de productdragers geplaatst. Aan de andere zijde van de machine worden de veerklemmen op een strip geplaatst en in de connectoren gestitched. De bestuing bestaat uit een Bosch Rexroth PLC besturing inclusief een 6-tal servodrives.

Het resultaat

Met de introductie van deze nieuwe productielijn is Phoenix in staat om de productiecapaciteit te verhogen en komt daarmee tegemoet aan de toenemende vraag naar aansluitconnectoren. Ook binnen dit project is weer gebleken dat door de goede samenwerking tussen de diverse leveranciers een "state of the art" assemblagelijn tot stand gekomen is.