Automatisering productielijnen

Automatisering productielijnen
Soort project Automatisering
Opdrachtgever Grolsche Bierbrouwerij
Vestigingsplaats Enschede

Het project

Naast de opdracht voor de realisatie van alle gebouwgebonden installaties, heeft Moekotte diverse aanvullende opdrachten gekregen om bestaande besturingen te vervangen en te integreren in het nieuwe proces. Hierbij gaat het om o.a. transport systemen die vanuit de oude brouwerij meegenomen zijn naar de nieuwe brouwerij.

De opdracht

Moekotte heeft de besturingen vervangen en/of aangepast van o.a. de magnum vullijn, het transport van de beugel flessen naar de beugellijn. Daarnaast beschikt de Grolsch over een nieuwe locatie voor de inname van proceswater. Op deze nieuwe locatie in Hengelo (Veldwijk) is een besturingspaneel opgenomen met frequentieregelaars en remote I/O om het water naar de brouwerij te pompen. Communicatie tussen deze twee locaties is gerealiseerd middels een 10 km lange glasvezelkabel en Siemens Scalance routers.

Het resultaat

Door het vervangen van de oude Siemens S5 besturingen, is de totale brouwerij gestandaardiseerd op Siemens S7 configuraties. Daarbij zijn ook alle benamingen (TAG en omschrijving) aangepast naar de standaard die binnen de Grolsch gehanteerd wordt. Dit geldt uiteraard ook voor de opzet van de PLC/HMI software.