Logistiek - Wernsing Feinkost und Salate

Logistiek - Wernsing Feinkost und Salate
Soort project Pallet transport besturing
Opdrachtgever Wernsing Feinkost und Salate
Vestigingsplaats Essen - Adrup

Het project

Wernsing Feinkost & Salate is een producent van gekoelde en diepvries levensmiddelen. Voor de interne pallet handling is een nieuwe opslaghal gebouwd waarin de producten (tijdelijk) opgeslagen worden. Hierbij is flexibiliteit en betrouwbaarheid van de palletgegevens van essentieel belang. De projectscope omvat tevens het leveren van de panelen en bekabelen van de komplete installatie.

De opdracht

Door een S7-400 besturing met een flexibele en gestandaardiseerde software opzet is er een betrouwbaar en flexibel systeem gerealiseerd. De veiligheid voor machine en operator wordt gewaarborgd door een separate PILZ PLC sturing Het grootste deel van de ca 250 SEW motoren worden middels ASI-bus gestuurd en de overige motoren worden via profibus aangestuurd. Dit bespaard enorm in de benodigde bekabeling en paneelruimte.

Het resultaat

Inmiddels is de installatie vol in gebruik en passeren dagelijks ca 1500 paletten over de 200 transportbanen bestaande uit rollenbanen, draaitafels, hoekomzetters, liften en traverse-wagens. De palletgegevens worden hierbij middels 4 barcode scanners gecontroleerd.