Traceerbaar van poeder tot pil

Traceerbaar van poeder tot pil
Soort project Automatisering
Opdrachtgever Hosokawa
Vestigingsplaats Doetinchem

Het project

Moekotte Enschede ontwikkelde voor Hosokawa Micron een systeem voor tracking & tracing dat word geÔmplementeerd in de besturingen van vacuŁmdrogers, mixers en afvulunits. Binnen elk project wordt aan de hand van de door de opdrachtgever opgestelde specificaties, vastgesteld welke parameters zogenaamde GAMP kritische parameters zijn. Deze worden vastgelegd en voorzien van een elektronische handtekening in de vorm van een operatornaam en password. Alle aspecten in het V-model worden door Moekotte beheerst en uitgevoerd; van functionele specificatie tot en met operational qualification.

De opdracht

Een producent moet kunnen aantonen welke grondstoffen in een bepaalde batch gedoseerd zijn en wie de leverancier daarvan is geweest. Tevens wordt vastgesteld wie op welk tijdstip en onder welke omstandigheden verantwoordelijk is geweest voor het tot stand komen van het eindproduct. Bijbehorende procesdata wordt opgeslagen in beveiligde, niet te verwijderen bestanden. Handmatige aanpassingen kunnen alleen gedaan worden vanuit de applicatie door geautoriseerd personeel en worden in genoemde bestanden vastgelegd, voorzien van tijdstip en operatornaam waarop en door wie de wijziging uitgevoerd is.

Het resultaat

Omdat Moekotte ervaring heeft met soortgelijke projecten en bekend is met begrippen als GAMP, 21CFRP11, ANSI/ISA88 (S88) en ATEX, heeft dit geleid tot een kwalitatief hoogstand eindresultaat. De door Moekotte ontwikkelde tracking & tracing besturing wordt intussen toegepast bij onder meer Ocť (Venlo), AKZO Diosynth (Oss), Solvay (Frankrijk), Bracco (ItaliŽ), Sanofi (Frankrijk), Vitatene (Spanje), Pfizer (Ierland) en Astra (Zweden en Rusland).