Project ChemicaliŽn Dosering

Project ChemicaliŽn Dosering
Soort project IndustriŽle ICT, Montage & Panelenbouw
Opdrachtgever Waterschap Vallei & Veluwe
Vestigingsplaats Apeldoorn

Het project

Op de RWZI dienen twee nieuwe chemicaliŽn opslag- en doseerinstallaties gerealiseerd te worden. De elektro- en besturingstechnische werkzaamheden bestaan uit het verplaatsen van twee schakelkasten en het plaatsen en aansluiten van diverse nieuwe en her te gebruiken componenten. Verder behoren de licht- en krachtinstallatie, de meet- en regelinstallatie, de besturingstechnische installatie en de instrumentatie tot de opdracht.

De opdracht

Moekotte heeft de opdracht verkregen van de Aannemingsmaatschappij Pannekoek GWW te Vaasen welke bij dit project verantwoordelijk was voor zowel de civiele als de mechanische werkzaamheden. Omschrijving van de werkzaamheden: De afkeurde FeCl3- installatie (tank en doseerinstallatie) wordt verwijderd. Op de zelfde locatie worden de nieuwe opslagtanks in betonnen calamiteiten bakken geplaatst en op de betonplaat komt een nieuwe opbouw waarin de schakelkasten en de doseerinstallaties en de lospunten geplaatst worden. Er is voor gekozen om de schakelkasten bij de doseerinstallaties te plaatsen.

Het resultaat

Het project is door de firmaís Pannekoek GWW en Moekotte succesvol en binnen de gestelde termijn gerealiseerd. Tijdens de bouw is voldaan aan de projecteisen, namelijk het zoveel mogelijk gebruikmaken van bestaande componenten en het opleveren met de mogelijkheid de installatie weer te kunnen verplaatsen of te verwijderen. Het eventueel verwijderen zou nodig kunnen zijn bij de mogelijke bouw van een nieuwe anaerobe tank. Tevens mocht tijdens het bouwproces het doseren in de installatie niet gestopt worden. Ook aan deze eis is voldaan.