Pentair Skidbekabeling en Panelenbouw

Pentair Skidbekabeling en Panelenbouw
Soort project Installatietechniek en Panelenbouw
Opdrachtgever Pentair
Vestigingsplaats Enschede

Het project

Pentair in Enschede speelt een dominante rol bij de ontwikkeling en productie van "high tech" membraan filtratie-installaties voor een indrukwekkend aantal marktsegmenten. De afdeling Beverage Filtration Solutions is met een relatief nieuw filtratieconcept erg succesvol in met name de wereld van de bierbrouwerijen. Wereldwijd zijn de brouwerijen op zoek naar een duurzame, energiezuinige en "low cost" oplossing voor het filtreren van bier waarbij naast genoemde aspecten ook een laag waterverbruik en bierverlies ook beperkte service & onderhoud hoog op het verlanglijstje staan.

De opdracht

Pentair biedt de brouwerijen de gevraagde oplossing voor het filtreren van het bier. De BMF (Beer Membrane Filtration ) installaties worden in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de gevraagde capaciteit, gebouwd en in samengebouwde skidvorm bij de brouwerij geleverd. Moekotte is partner van Pentair bij de bekabeling van de skids en bouw van de elektro-panelen waarbij de werkzaamheden aan de skids bij Moekotte in één van haar productiehallen geschiedt. Pentair wordt zodoende de huisvesting voor de skids aangeboden en verzorgt simultaan de mechanische bouw en de elektrische bekabeling.

Het resultaat

In de productiehal van Moekotte, vestiging Enschede, worden in een continu-proces twee skids tegelijkertijd gebouwd en voorzien van de elektrische bekabeling en de besturings- en remote IO panelen. Bij een toenemende vraag wordt de capaciteit uitgebreid naar drie skids in dezelfde ruimte en kan Moekotte reageren op de groeiende vraag naar de Pentair BMF installaties. De samenwerking tussen de Pentair monteurs, verantwoordelijk voor het mechanische/proces gedeelte en de monteurs van Moekotte, belast met het installeren van het elektro-gedeelte, garandeert een uiterst korte doorlooptijd.