Nieuwbouw Bio Energiecentrale ENECO Delfzijl

Nieuwbouw Bio Energiecentrale ENECO Delfzijl
Soort project Installatie werk
Opdrachtgever Metso power OY
Vestigingsplaats Tampre Finland

Het project

In het havengebied van Delfzijl heeft ENECO een BIO centrale gebouwd van 49 megawatt. Deze centrale wordt gestookt met houtsnippers van gerecycled afvalhout. Er werd een bouwcombinatie gevormd van drie bedrijven: Ballast Nedam (civiel ) Metso Power Oy ( ketelbesturing) Areva ( energie distributie) In juni 2012 is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen Metso (Finland) en Moekotte Veendam BV.

De opdracht

Moekotte installeert de gehele elektrische installatie ten behoeve van het ketelhuis. Wat inhoudt: 7 kilometer ladderbaan, 80 kilometer kabel, Een muur van frequentie omvormers, Opstellen complete MCC, Verlichting en voedingsdistributie. Moekotte heeft speciaal voor dit project een project team gevormd welke dagelijks de werkzaamheden afstemt tussen de verschillende aannemers en disciplines. Van elke kabel en aansluiting wordt een meting en beproevingsdocument gemaakt, welke als bewijs dient voor een goede oplevering van het werk.

Het resultaat

In juni 2013 is het totale werk volledig afgerond, en maand later konden we de laatste restpunten van de lijst schrappen. Daarmee heeft Moekotte binnen de gestelde tijd en geheel volgens de kwaliteitsnormen van ENECO de installatie opgeleverd. Metso heeft aangegeven erg tevreden te zijn met de samenwerking, In november 2013 is de centrale door ENECO in gebruik genomen.