Stage Predictive Maintenance

Moekotte Veendam


Stage Predictive Maintenaince | Software engineering

 

Tijdens jouw stage ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een dashboard.

 

Doel: het ontwikkelen van een universeel dashboard met een fijne ‘look and feel’ om Predicitive Mainetance mogelijk te maken.

 

Onze klanten streven naar zo min mogelijk onderhoudskosten. Voor organisaties met grote hoeveelheden machines en installaties is dit een grote uitdaging. Volledige beschikbaarheid en betrouwbaarheid van machines en installaties is een voorwaarde om succesvol te kunnen zijn. Wanneer een storing zorgt voor het stilvallen van het proces, brengt dit naast onderhouds- en reparatiekosten ook economische kosten met zich mee.

 

Het spanningsveld tussen zo min mogelijk storingen en lage onderhoudskosten maakt dat onze klanten continue op zoek zijn naar het perfect getimede moment voor onderhoud.

Nieuwe big data-technologieën, gecombineerd met slimme analytics, kunnen dit meest ideale moment bepalen. Onder de noemer “Predictive Maintenance” is het tegenwoordig mogelijk om met behulp van analytics op afstand te voorspellen wanneer een machine of installatie onderhoud behoeft. Zo kunnen onderhoudskosten worden verlaagd en de beschikbaarheid van machines worden verhoogd.

 

In de eerste fase van dit project is er een DataCollect ontwikkeld, welke gegevens verzamelt vanuit het veld. Deze gegevens staan in een database. Om deze data te kunnen visualiseren en analyseren, moeten dashboards ontwikkeld worden. Deze moeten zowel actuele als historische gegevens weergeven in overzichtelijke vormen, waardoor de juiste analyses gemaakt kunnen worden.

 

Je loopt stage in een klein team en krijgt daardoor veel verantwoordelijkheid. Het mooie hieraan is dat je het voortouw mag nemen, maar ook snel kunt schakelen en snel advies kunt vragen aan collega’s Eddie, David, Ashwin en Christiaan.

 

Lijkt het jou een uitdaging om een dashboard te ontwikkelen met een goede look and feel? Dan gaan wij hier graag met jou over in gesprek!

 

Jouw stage bestaat uit:

 • Een eerste opzet maken voor het ontwikkelen van een dashboard
 • Onderzoek naar de voordelen en nadelen van bestaande en beschikbare dashboard software
 • Samen met een engineer een keuze maken voor de software of zelf ontwikkelen
 • Bouwen van eenvoudige dashboard voor een brug
 • Modulaire opbouw, zodat deze te gebruiken is binnen meerdere disciplines
 • DataCollect configureren zodat de juiste data gelogd wordt

 

Kortom een stageplek met veel afwisseling en verantwoordelijkheid.


Heb jij het in je? Moekotte en jij passen bij elkaar, omdat jij:

 • Op dit moment een hbo opleiding richting technische bedrijfskunde, elektrotechniek of mechatronica volgt
 • Vragen durft te stellen
 • Buiten de lijntjes durft te tekenen
 • Enthousiast wordt van een stage in een klein team
 • Bij voorkeur woonachtig bent in regio Veendam


Werken bij Moekotte: korte lijnen én veel afwisseling:

Moekotte Engineering en installatiegroep ontzorgt haar klanten van A tot Z in elektrotechnische installaties en werktuigkundige installaties – van hardware- en software engineering, installatie tot onderhoud. Al meer dan 50 jaar is dit ons vak! We werken voor klanten in de infra, industrie en utiliteit (buildings) én zijn specialist in de topsectoren: energie, chemie, food, machinebesturingen, bruggen/sluizen, water en wastewater.

We zijn een familiebedrijf en dat betekent: korte lijnen, veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid.

 

Bij Moekotte in Enschede, Apeldoorn en Veendam werken 235 collega’s. Op onze locatie in Veendam werken in totaal 40 collega’s.

 

Wat jij terugkrijgt voor jouw inzet:

 • Een stagevergoeding van €500,-per maand.

Klinkt deze stage goed?
Bel of WhatsApp met Bernadet Veltink (Recruiter | HR adviseur) op: 06-5336 30 60.