Virtuele simulatie van uw proces

Virtuele simulatie van uw proces

Een nieuwe besturing en toch risicoloos de productie opstarten ?

Het migreren van besturingssystemen in een productieomgeving is voor de ontwerpers en uitvoerenden een fascinerend en uitdagend traject. Voor de productiemanager daarentegen is dit een noodzakelijk kwaad dat, als het echt niet anders kan, gerealiseerd moet worden met zo min mogelijk productieverlies. Kortom een mogelijke probleemsituatie waar u als klant waarschijnlijk regelmatig mee geconfronteerd wordt.
Tot nu toe dus voor u niets nieuws, maar daar komt nu verandering in! Moekotte als
System Integrator heeft in het WinMOD softwarepakket een belangrijke “tool” gevonden om het testen op locatie tot een minimum te beperken en daarmee de ombouw risicoloos te laten verlopen!
 

Wat is WinMOD ?

De WinMOD software stelt de System Integrator in staat de complete besturing, dus inclusief motoren, kleppen, metingen etc. tot op IO niveau in de werkplaats te simuleren en uitvoerig te testen voordat de besturing bij de klant geïmplementeerd wordt. Dit gebeurt aan de hand van typicals die in de ontwikkelsoftware aangemaakt worden en waarmee de situatie in het veld nagebootst wordt. Met andere woorden een “real time” simulatie van het productieproces.
 

Wat zijn de voordelen voor u als klant ?

  • Een uitvoerig testprogramma vooraf, in de werkplaats van Moekotte, resulteert in een betrouwbare besturing, een korte ombouwtijd op locatie en daarmee een snelle hervatting van het productieproces.
  • Wijzigingen of toevoegingen, aangedragen door de opdrachtgever in de ontwerpfase van de besturing, kunnen op voorhand “droog” gesimuleerd worden en daarmee door de klant op voorhand beoordeeld en eventueel weer aangepast worden.
  • De operators nemen bij Moekotte al deel aan een training voordat het inbedrijfstellen plaatsvindt, derhalve geen vertraging bij het opnieuw opstarten van de productie.
  • Voor het WinMOD pakket kan gebruik gemaakt worden van een standaard PC en besturingssysteem.
  • Het WinMOD softwarepakket beschikt over meerdere drivers, waardoor besturingssystemen met praktisch alle gangbare PLC fabrikaten getest kunnen worden.

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?