Safety Integrity Level en Performance Levels

Safety Integrity Level en Performance Levels

Hoe veilig is uw productieproces ?

 

Als fabrikant van een eindproduct en / of machinebouwer in de toeleveringsindustrie houdt ook u zich continu bezig met de optimalisatie van het productieproces met het doel de productie te verhogen, de afvalstromen te reduceren en verstoringen van genoemd proces zoveel mogelijk te beperken. Tal van belangrijke zaken die, reeds tijdens het verbeteringstraject, de producent een betere positie in de markt zal verschaffen.

 

Naast genoemde verbeteringsprocessen, die een directe link naar de productie hebben, verwacht de Europese wetgeving echter dat u zich tevens bezighoudt met indirecte zaken zoals veiligheid en faalkansberekeningen. Begrippen waar in het verleden wat minder aandacht aan geschonken werd en die nu en overigens terecht volop in de belangstelling staan.

 

Om onze opdrachtgevers in deze complexe en voor de meeste een nog nagenoeg onbekende materie enigszins wegwijs te maken, hebben de firma Pilz en Moekotte op 10 december een seminair georganiseerd waarbij een aantal onderwerpen behandeld zijn:

  • Waarom Safety Integrity Level ( SIL ) ?
  • De opbouw en ontwerp van veiligheidssystemen volgens de normen IEC 62061
  • Functionele veiligheid en faalkansberekeningen
  • Waarom zijn Performance Levels ( PL ) noodzakelijk?
  • Verschil in gebruik van huidige normen EN 954-1 t.o.v. ISO 13849-1
  • Betrouwbaarheidsanalyses van veiligheidscircuits

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande aanvullende informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Moekotte Enschede B.V., dhr. R. van Loon (Sales Director) of dhr. A. de Groot (Manager Engineering Dept.).

Nieuwsbrief ontvangen?