IndustriŽle Besturingspanelen volgens Noord Amerikaanse richtlijnen.

Vele machine- en installatiebouwers hebben de Noord Amerikaanse markt als belangrijk afzetgebied. De elektrotechnische installaties in Amerika, maar ook voor gebieden binnen de Amerikaanse invloedsferen, moeten voldoen aan andere normeringen dan de in Europa geldende internationale IEC richtlijnen. Deze richtlijnen gelden ook voor onder andere besturingspanelen. Moekotte heeft onlangs het certificeringstraject afgerond om besturingspanelen te kunnen ontwerpen en bouwen volgens Noord Amerikaanse richtlijnen. Engineers hebben de noodzakelijke training met succes volbracht en bezitten inmiddels over de benodigde kennis en expertise om deze besturingen te kunnen ontwerpen. Ook de werkplaats in Enschede is ingericht om de panelen conform UL508A en CSA 22.2 no. 14 te bouwen. Dit alles onder auspiciŽn van UL International Netherlands B.V.

IndustriŽle Besturingspanelen volgens Noord Amerikaanse richtlijnen.

IndustriŽle Besturingspanelen volgens Noord Amerikaanse richtlijnen.

Vele machine- en installatiebouwers hebben de Noord Amerikaanse markt als belangrijk afzetgebied. De elektrotechnische installaties in Amerika, maar ook voor gebieden binnen de Amerikaanse invloedsferen, moeten voldoen aan andere normeringen dan de in Europa geldende internationale IEC richtlijnen.

 

Deze richtlijnen gelden ook voor onder andere besturingspanelen. Moekotte heeft onlangs het certificeringstraject afgerond om besturingspanelen te kunnen ontwerpen en bouwen volgens Noord Amerikaanse richtlijnen. Engineers hebben de noodzakelijke training met succes volbracht en bezitten inmiddels over de benodigde kennis en expertise om deze besturingen te kunnen ontwerpen. Ook de werkplaats in Enschede is ingericht om de panelen conform UL508A en CSA 22.2 no. 14 te bouwen. Dit alles onder auspiciën van UL International Netherlands B.V. De certificering is ook hier op de website van UL terug te vinden.

Na het succesvol afronden van het certificeringstraject heeft Moekotte een eerste project in opdracht gekregen van R&V Engineering B.V. te Hilversum, onderdeel van de “de Jong Groep”. Dit besturingspaneel wordt gebouwd ten behoeve van een industrieel brander systeem en zal in de nabije toekomst in bedrijf worden gesteld in Noord Amerika.

 

 

Met de inmiddels opgedane kennis en ervaring op het gebied van Industriële Besturingspanelen biedt Moekotte een stuk extra toegevoegde waarde. Relaties kunnen op die manier concurrerend en succesvol zijn in verschillende marktsegmenten en nieuwe afzetgebieden, ook buiten Europa.

Nieuwsbrief ontvangen?