Hardware engineering nieuwe fabriek RFC Borculo met Typical Manager

Hardware engineering nieuwe fabriek RFC Borculo met Typical Manager

Moekotte heeft de opdracht van GEA Process Engineering Nederland BV te Deventer voor het uitvoeren van de hardware engineering, paneel- en veldmontage t.b.v. de nieuwe fabriek van Royal Friesland Campina te Borculo succesvol uitgevoerd. Binnen een zeer krappe planning werden de elektrotechnische tekeningen van de ca. 100 RIO panelen gerealiseerd.

 

Binnen de nieuwe fabriek van RFC te Borculo zijn ca. 100 RIO panelen gepositioneerd, waarop de instrumentatie vanuit het veld is aangesloten. Aan de hand van verbruikers en instrumentatie lijsten, wordt de indeling per RIO paneel vastgelegd. Alle RIO panelen worden conform de RFC standaard opgebouwd, waarbij RFC een aantal standaard typicals heeft gedefinieerd. De elektrotechnische tekeningen zijn vervaardigd met Eplan P8.

Vanwege de hoeveelheid IO leent het project zich er uitstekend voor om Typical Manager (TM) in te zetten. TM is een management tool, waarmee een database gevuld kan worden met de typicals van de verbruikers en instrumenten. Typicals die binnen Eplan aanwezig zijn, zijn ook in TM opgenomen en voorzien van variabelen. Alle variabelen zoals vermogen, IO punt, TAG naam ed. die per object nodig zijn, worden in TM ingevuld. Als de complete verbruikers en instrumentenlijst van een RIO paneel in TM is ondergebracht inclusief invullen van de variabelen, wordt met een druk op de knop input gegenereerd die direct in Eplan ingelezen wordt en vertaald naar elektrotechnische tekeningen. Specifieke zaken zoals voedingslijnen, kastverlichting en ventilatie worden met de hand toegevoegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een standaard template in Eplan die daarvoor is aangemaakt door Moekotte.

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?