Uitbreiding koelinstallatie

Uitbreiding koelinstallatie
Soort project Verwarming & Koeling
Opdrachtgever Equinix
Vestigingsplaats Enschede

Het project

Equinix verzorgt voor grote internationals, content leveranciers, bedrijven in de financiŽle sector en netwerkserviceproviders de expertise en capaciteit om hun uiterst belangrijke informatie middelen te beschermen en onderling te koppelen. Het EN1 Enschede IBX-data center is een belangrijke locatie voor het voornaamste klantensegment: het MKB in Oost Nederland. De faciliteiten zijn ontworpen op basis van de hoogste normen op het gebied van veiligheid, koeling en vermogensdichtheid.

De opdracht

Moekotte ontving de opdracht voor het uitbreiden van de bestaande chillers ( koudwatermachines ), die worden gebruikt om de servers te koelen. Tot de opdracht behoorde het leveren, monteren en aansluiten van een frequentie geregelde 230kW chiller. Deze uitdagende opdracht betrof ook het leveren en monteren van een PCO web module met bekabeling voor het uitlezen van de gegevens van de chiller. Daarnaast het leveren, monteren en bedrijfsvaardig opleveren van een voedingskabel van de zogeheten koelstack naar de nieuwe chiller.

Het resultaat

Moekotte bleef, laten we zeggen, koel onder deze opdracht. Een mooi project voor een veeleisende en tevreden opdrachtgever. De expertise van Moekotte op dit specialistische terrein is uitstekend uit de verf gekomen.