Walstroomkasten - Panelenbouw

De Moekotte Groep, met vestigingen in Enschede, Veendam, Apeldoorn en Münster ( Duitsland ), heeft de afgelopen jaren een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van het ontwerp en de bouw van walstroom-en waterkasten. Betreffende voedingskasten worden in havens geplaatst en bieden de binnenvaartschepen de mogelijkheid voeding van het net te betrekken en aan te sluiten op het waternet. Op het voedingsgebied wordt hiermee voorkomen dat de scheepsgeneratoren draaien en het milieu door de uitstoot wordt belast.

In samenwerking met partners zoals Joulz, Eneco, Utiliq, City Tec en Royal Haskoning zijn 50 walstroomkasten geplaatst in Amsterdam en Haarlem. Dit betreft kasten met "slimme meters" waarbij de schippers via internet of GSM de voeding kunnen activeren.

Een 15 tal kasten zijn gebouwd in opdracht van Rijkswaterstaat en geplaatst bij Eefde aan het Twentekanaal. Voor dit project, dat eveneens in samenwerking met Royal Haskoning is gerealiseerd, was Moekotte tevens verantwoordelijk voor de infrastructuur m.b.t. het aanbrengen van voedingskabels en plaatsen van de lantarenpalen.

Naast bovengenoemde projecten heeft Moekotte walstroomkasten ontworpen en geplaatst aan het Twentekanaal op de locatie bedrijventerrein Hengelo en 4 kasten ten behoeve van de gemoderniseerde haven van Tolkamer/Tuindorp.