Marine - Royal Huisman

Marine - Royal Huisman
Soort project Automatisering Zeiljacht
Opdrachtgever Royal Huisman
Vestigingsplaats Vollenhoven

Het project

Royal Huisman bouwt zeer exclusieve zeil-en motorjachten. Voor de besturing worden redundante PLC's toegepast, met afhankelijk van de grootte van het schip tot 25 PLC's en 20.000 I/O. Aan betreffende PLC's wordt het alarm & monitoringsysteem CitectSCADA gekoppeld, waarmee de totale besturing van het schip te bedienen en te visualiseren is.

De opdracht

Kort nadat Moekotte de SCADA applicatie voor het zeiljacht Ethereal tot volle tevredenheid van de opdrachtgever had voltooid, kregen we de vraag om ook de applicatie voor zeiljacht Twizzle te ontwerpen en te realiseren. De applicatie is gemaakt met prachtig ontworpen graphics in 3 kleurenschema's. De tellers en meters zijn gemaakt met ActiveX technologie, waardoor in runtime kan worden gekozen hoe de waarde te presenteren.

Het resultaat

Het resultaat is een technisch zeer geavanceerd en complex SCADA systeem. Alle systemen aan boord worden gepresenteerd, van branddetectie tot computernetwerken, van PLC's tot motorinformatie, van hydrauliek tot interieurverlichting. De Twizzle is in mei naar volle tevredenheid van de eigenaar en bemanning opgeleverd.