Nereda systeem op RWZI Epe

Nereda systeem op RWZI Epe
Soort project IndustriŽle Automatisering
Opdrachtgever Waterschap Veluwe
Vestigingsplaats Apeldoorn

Het project

De toepassing van het Nereda systeem voor de rioolwaterzuivering Epe van Waterschap Veluwe is de eerste grote zuivering waar het Nereda systeem wordt toegepast. Het project liep van juni 2010 tot en met december 2011.

De opdracht

Moekotte heeft in dit project de hardware engineering en de montage van de elektrotechnische installatie uitgevoerd voor de volgende onderdelen: zandfilterinstallatie inclusief chemicaliŽn dosering, bedrijfs- en blowergebouw en de complete sliblijn installatie. Maar ook tekende Moekotte voor de bedrijfswaterinstallatie, proceswaterinstallatie, procesluchtinstallatie, beluchting installaties en drie arrŽatie tanks.

Het resultaat

Het systeem is ontwikkeld door DHV en is gebaseerd op het toepassen van Aeroob korrelslib. De zuiveringsprocessen vinden cyclisch plaats in ťťn reactor. Nereda is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt huishoudelijk en bedrijfsafvalwater met minder energie en minder kosten te zuiveren. De bacteriŽn groeien in geconcentreerde, compacte korrels in plaats van de gebruikelijke vlokken. De kleine korrels bezinken sneller dan de vlokken waardoor het zuiveringssysteem minder ruimte en kosten vraagt en dus bijdraagt aan een beter milieu.