Logistieke systemen Trapo AG

Logistieke systemen Trapo AG
Soort project IndustriŽle Automatisering
Opdrachtgever Trapo AG Duitsland
Vestigingsplaats Gesscher-Hochmoor

Het project

Trapo AG uit Gescher-Hochmoor in Duitsland produceert, ontwikkelt en levert geavanceerde logistieke interne transportsystemen voor productie- en verpakkingsafdelingen. EfficiŽnte en goed vormgegeven systemen ontstaan in overleg, waarbij de uitwerking van klantwensen centraal staat. Het logistieke concept, het rendement, de doorlooptijd van het project, de uiteindelijke oplevering en instructie aan het personeel; geen onderdeel ontbreekt. De door Trapo aangedragen totaaloplossingen bezorgen de eindgebruiker het gewenste rendement op de gedane investering.

De opdracht

Moekotte heeft in opdracht van Trapo AG bij de firma KŁper in Velbert (DL) een zestal ABB robots in bedrijf gesteld. Bij de firma KŁper worden in deze installatie spruitstukken voor de BMW serie geassembleerd en bewerkt door diverse verschillende productie units. Vanwege de beperkte productie oppervlakte waar deze units geplaatst zijn, wordt het interne transport tussen de diverse productie units middels de ABB robots worden verzorgt. De te bewerken producten worden door een operator in de eerste productie unit geplaatst en middels een aantal transport banden en ABB robots getransporteerd.

Het resultaat

Een productie locatie waarmee de firma KŁper weer "up to date" is en de gevraagde productie kan realiseren. Doordat de producten zoveel mogelijk automatisch worden getransporteerd, is het aantal foutieve producten drastisch afgenomen.