Bolletje en Beschuit

Bolletje en Beschuit
Soort project Turn-key, vervangen besturing
Opdrachtgever Bolletje
Vestigingsplaats Almelo

Het project

Van oudsher is de productie van beschuit een grotendeels mechanisch proces. Het doel van Bolletje met dit project is, om deze belangrijke lijnen m.b.t. betrouwbaarheid, omsteltijd, storingsgevoeligheid en het reduceren van de onderhoudskosten, te optimaliseren. Dit heeft geleid tot een verregaande automatisering van het proces.

De opdracht

Middels een platentransport bestaande uit beschuitdoppen, worden de beschuitbolletjes door de oven getransporteerd en gebakken. De aandrijving van het bestaande platentransport is vervangen door een vijftal servo- of frequentiegeregelde motoren. Betreffende motoren zijn aan een nieuwe S7-300 PLC configuratie met TouchPanel gekoppeld. Op het TouchPanel wordt de status weergegeven en kunnen receptparameters van het platentransport worden aangepast.

Het resultaat

De toepassing van geregelde motoren en de mogelijkheid van receptbeheer in het TouchPanel, stelt de operator in staat om efficiŽnter van product te veranderen en bestaat direct de beschikking over de actuele informatie van het proces. De implementatie van dit nieuwe automatiseringsconcept resulteert in een optimaal functionerend en betrouwbaar produktieproces.