Automatische deegbereiding

Automatische deegbereiding
Soort project Wegen en Doseren
Opdrachtgever Continental Bakeries
Vestigingsplaats Deventer

Het project

De oudste vestiging binnen de Continental Bakeries groep is de locatie in Deventer, gespecialiseerd in de productie van Deventer-, ontbijt- kandij- en volkorenkoek. Om aan de toenemende marktvraag te kunnen voldoen is de bestaande productie uitgebreid met een geheel nieuwe automastische deegbereiding. Hierbij zijn betrouwbaarheid, tracking en tracing en bediengemak belangrijke criteria.

De opdracht

Moekotte heeft de opdracht verkregen voor zowel de hard- als software engineering als de paneel- en veldmontage. De besturing van de automatische deegbereiding bestaat uit een Siemens S7-400 configuratie met Citect als SCADA systeem en InBatch als batch applicatie. Op een 3-tal industriŽle PC's worden de recepten en de dagproductie ingevoerd. Daarnaast wordt op deze systemen het proces gevisualiseerd, waarbij eventuele storingen, meldingen, receptaanpassingen etc. in een SQL database worden opgeslagen.

Het resultaat

Door de introductie van de nieuwe automatische deegbereiding is Continental Bakeries in staat om de productie te vergroten en de continuÔteit te waarborgen. Om direct aan de slag te kunnen met de nieuwe besturing en om een snelle inbedrijfname te garanderen is alle ontwikkelde software gesimuleerd in een "virtuele" omgeving m.b.v. een simulatie tool.