Uitbreiden productiecapaciteit

Uitbreiden productiecapaciteit
Soort project Industriele Bakkerijen
Opdrachtgever Prosysta / De Aviateur
Vestigingsplaats Emmeloord/Broek op Langendijk

Het project

Iedereen eet brood. Maar bijna geen bakker kneedt het zware deeg nog zelf. Deegbereiding verloopt geÔndustrialiseerd. Een opdrachtgever uit deze sector vroeg Moekotte om twee zaken: een vernieuwing van de bestaande installatie ťn de verhoging van de productiecapaciteit. Een dubbele uitdaging voor Moekotte. Het rendementsvolle resultaat? Het ontwerp en de plaatsing van een nieuwe deegbereidingsinstallatie. Inclusief visualisatie en het juiste besturingsconcept. De drie cruciale eisen van de opdrachtgever zijn ingewilligd: flexibiliteit, tracking & tracing en eenvoudig onderhoud.

De opdracht

Het doel was gebruik te maken van standaard besturingscomponenten. De keuze van Moekotte: een Siemens S7-300 systeem, een Touchpanel voor de lokale bediening en Citect SCADA PC als centraal systeem. SCADA biedt de klant vier gewilde voordelen: invoer master recepten, wijzigen, downloaden ťn de procesafloop aanschouwen. Ook opslag van alle gedoseerde waarden in een SQL database, inclusief recept- en grondstofnaam is mogelijk. Ideale input voor tracking & tracing. De PLC software kent een ISA-S88 structuur: de software is dus toekomstgericht klaar voor uitbreidingen m.b.t. nieuwe grondstoffen.

Het resultaat

Moekotte heeft zowel de hardware en software engineering als de panelenbouw uitgevoerd. Nagenoeg al onze expertise konden we kwijt in dit uitdagende en overkoepelende project. Het resultaat in de praktijk? De Aviateur in Broek op Langedijk heeft een gloednieuw en state-of-the-art doseersysteem. Klaar voor de gewenste uitbreiding van de capaciteit, nu en morgen.