Machinebesturingen

Machinebesturingen
Soort project Machinebesturingen
Opdrachtgever Apollo Vredestein B.V.
Vestigingsplaats Enschede

Het project

Moekotte heeft de afgelopen jaren meerdere projecten in opdracht van Apollo Vredestein uitgevoerd. Naast de paneel- en veldmontage wordt voornamelijk assistentie verleend aan de afdeling Engineering met betrekking tot PLC en SCADA software-ontwikkeling. Ter voorkoming van stilstand en productieverlies is het noodzakelijk dat de ontwikkelde software eerst uitvoerig wordt getest door het proces "virtueel" te simuleren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het simulatiepakket PICS.

De opdracht

Het proces van onafgebroken aanpassen en verbeteren van de eigenschappen van banden vereist de mogelijkheid tot het analyseren van de rubberkwaliteit. Om dit mogelijk te maken zijn binnen de mengerij meerdere "tracking en tracing" projecten uitgevoerd. Daarnaast worden verouderde besturingen vervangen of gemigreerd naar nieuwe besturingssystemen. Alle processen en machines worden aangestuurd door gebruik te maken van een aantal PLC en SCADA leveranciers zoals Siemens, Schneider en Allen Bradley.

Het resultaat

Door het doorvoeren van de benodigde aanpassingen, uitbreidingen en vervanging van bestaande systemen wordt een betrouwbaar productieproces gegarandeerd. Tevens resulteert dit in een verhoging van de productiecapaciteit en het reduceren van het aantal storingen en de hoeveelheid afvalproducten.