Industriële Automatisering

De afdeling Automatisering is bij Moekotte ontstaan ten tijde van de doorbraak van de PLC besturingen begin jaren 80. Door een industriële achtergrond met regeltechniek en besturingen als disciplines was dit een natuurlijke overgang voor het bedrijf. Sindsdien heeft Moekotte continu gewerkt aan het vergaren van kennis op besturingsgebied en het uitbreiden van haar dienstenpakket op het gebied van industriële automatisering.

 

Deze jarenlange ervaring resulteert in een breed pakket aan PLC en SCADA oplossingen, die Moekotte als System Integrator te samen met gerenommeerde partners succesvol in de markt zet.

Moekotte heeft ervoor gekozen om standaardisatie verregaand door te voeren in zowel de hardware als de software, met het doel om de grote diversiteit aan complexe besturingsprojecten op een professionele en gestructureerde manier te realiseren. Voorbeelden hiervan zijn de integratie van ISA-S88 en S95 in de PLC en SCADA software en werkwijze conform het V-Model (GAMP).

 

Verdeeld over de vestigingen in Enschede, Veendam en Apeldoorn, beschikt de Moekotte groep over een vijftigtal hardware / software engineers.