Vredestein Bouw Menger 8

Vredestein Bouw Menger 8
Soort project Elektrotechniek
Opdrachtgever Vredestein
Vestigingsplaats Enschede

Het project

De nieuwbouw genaamd Menger 8 is voor Apollo Vredestein zowel een capaciteitsverbetering om haar huidige productie van 6 miljoen personenwagenbanden in Enschede op termijn met circa 20% te verhogen als een strategische investering om hoogwaardiger te kunnen mixen. De nieuwbouw met menger en aanverwante procestechnische installaties heeft een totale inhoud van circa 24.000 M3. Als extra complicerende factor voor de bouwer en haar aannemers wordt het nieuwe gebouw fysiek geplaatst tegen de bestaande productielocatie en hiermee ge´ntegreerd. Een uitdaging voor de samenwerkende BV van bouwers.

De opdracht

Moekotte is door Apollo Vredestein geslecteerd voor de bouw van de nieuwe fabriek Menger 8. Moekotte realiseert in dit project alle electrotechnische installaties. Dit betreft zowel de gebouwgebonden- alswel de procestechnische installaties. Speciaal voor dit project is Moekotte de samenwerking aangegaan met bouwpartners Haafkes (civiel), Hofman (staalbouw), Klein Poelhuis ( W-installaties) en een aantal onderaannemers voor de Als E - partner heeft AVBV gekozen voor de samenwerking met Moekotte Enschede.

Het resultaat

Ondanks de opgelopen vertraging bij aanvang van de bouw heeft Moekotte samen met haar partners kans gezien de gebouw-gebonden installaties overeenkomstig de oorspronkelijke planning op te leveren. Direct daarna is Moekotte met fase 2 aangevangen, hetgeen inhoudt de complete bekabeling van de procestechnische installaties met leveranciers als onder andere HF, Reimelt Zeppelin en VMI. Ook het bekabelen van deze machines en het ontwerpen, bouwen en installeren van de benodigde panelen heeft Moekotte binnen een wel zeer korte doorlooptijd weten te realiseren.