beheersysteem voor de gebouwbeveiliging

beheersysteem voor de gebouwbeveiliging
Soort project Utiliteit
Opdrachtgever De Woonplaats
Vestigingsplaats Enschede

Het project

Woningcorporatie de Woonplaats betrok een nieuw hoofdkantoor. Cruciaal hiervoor was de aanleg in en om het nieuwe gebouw van een geavanceerd beheersysteem voor de gebouwbeveiliging. Moekotte ontving de opdracht dit systeem te adviseren, aan te sluiten en in bedrijf te stellen. Maar de opdracht ging verder: ook vroeg de Woonplaats om instructie voor de gebruikers en beheerders.

De opdracht

Het geavanceerde beheersysteem voor de gebouwbeveiliging vond zijn kern in een veelzijdig beheerstation. Hierbij zette Moekotte in op zowel maatwerk als multifunctionaliteit. Het beheer van het toegangscontrole systeem, de monitoring van inbraaksignalering, alarmopvolging en agressiedetectie zijn bij De Woonplaats geintegreerd in één systeem. Aanvullend is een intercominstallatie geleverd en gemonteerd, voorzien van een doorkoppeling van de intercom bij de hoofdingang naar de telefooncentrale.

Het resultaat

Moekotte bleek een veilige keuze, want het belangrijkste doel van het cameratoezicht is voor de Woonplaats bereikt: "Het beveiligen van personen in een (openbare) ruimte". Daarnaast worden nu objecten van de Woonplaats met camera’s bewaakt. Het totale project is naar volle tevredenheid van woningcorporatie de Woonplaats verlopen. Moekotte kon in dit project haar uitgebreide expertise kwijt op het gebied van camerabewaking, identificatie, observatie en registratiesystemen.