RWZI Sleeuwijk

RWZI Sleeuwijk
Soort project Bouw Energiefabriek rioolwaterzuivering: Centralisatie West
Opdrachtgever Waterschap Rivierenland
Vestigingsplaats Sleeuwijk

Het project

Bij het terrein van RWZI Sleeuwijk bouwt het waterschap de Energiefabriek West. De Energiefabriek bestaat uit een slibvergistingsinstallatie die biogas opwekt. De fabriek wekt dit biogas op tot aardgaskwaliteit waarna deze het aan het bestaande gasnet (Enexis) teruglevert. Naast het opwekken van energie draagt een Energiefabriek bij aan de noodzaak om zo min mogelijk afvalstoffen te produceren. Door rioolslib te vergisten neemt het volume van het rioolslib met ongeveer de helft af.

De opdracht

Deze opdracht voerden we uit in samenwerking met een aantal andere bedrijven om tot een zo efficiŽnt mogelijke oplossing te komen voor het Waterschap. Onze partners waren RHDHV (Royal Haskoning), Pannekoek en RWB. In dit project hielden wij ons bezig met het ontwerp, het beheer en de optimalisatie van elektrotechnische installaties van de Energiefabriek, zowel hard- als softwarematig. Onze monteurs verzorgden de paneel- en veldmontage. We testen en stellen inbedrijf en leveren zo een goed en kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Het resultaat

We realiseerden een turnkey project, we zetten kwalitatief hoogwaardige elektrotechnische installaties neer, we werken mee aan een innovatieve oplossing door gas terug te leveren aan het gasnet, we zetten onze specifieke kennis in en we realiseerden een nieuwe opdracht bij bestaande klant. Deze opdracht past goed bij onze kernwaarde continuÔteit. We investeren in de lange relatie die we hebben met klanten. Wij namen de zorgen van de opdrachtgever uit handen. Dat konden we doen door inzet van onze kennis over o.a. waterschappen, de klant en de voorgeschreven besturing.