RFC Nieuwbouw Mountain II Plant

RFC Nieuwbouw Mountain II Plant
Soort project Proces installatie
Opdrachtgever GEA / RFC
Vestigingsplaats Borculo

Het project

Het project betrof de bouw van de melkpoederfabriek van Royal Friesland Campina te Borculo. Het productieproces wordt als zeer innovatief beschouwd en voldoet uiteraard aan de kwaliteitseisen van deze tijd.De totale investering bedraagt 135 miljoen euro. Deze uitbreiding in Borculo is nodig om de verwachte toename van de hoeveelheid melk te kunnen verwerken. Op de langere termijn zal in deze nieuwe productielocatie naast melkpoeder ook kindervoeding geproduceerd gaan worden.

De opdracht

In opdracht van Royal Friesland Campina en GEA was Moekotte samen met een partner geselecteerd voor de complete E-procesinstallatie. De werkzaamheden betroffen onder andere het bekabelen van het complete proces inclusief de drogers, indampers en alle instrumenten. Tevens behoorde tot de leveringsomvang de bouw van alle RIO en MCC panelen. Voorafgaand aan bovengenoemde werkzaamheden heeft bij Moekotte de zeer gedetailleerde elektro engineering plaatsgevonden. Het spreekt vanzelf dat de aspecten Duurzaamheid en MVO bovenaan het verlanglijstje van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer staan.

Het resultaat

In anderhalf jaar tijd heeft Moekotte kans gezien het elektrotechnische deel te realiseren. Dit betrof onder andere het aanleggen en monteren van 120 kilometer kabel, 300.000 tie raps en 16.000 IO en dat alles conform EHEDG richtlijnen. De inbedrijfstelling heeft in een spectaculair korte tijd en zonder noemenswaardige afwijkingen plaatsgevonden. Dit was dan ook mede te danken aan de goede voorbereidingen waaronder de gedetailleerde engineering. Mede dankzij de stringente veiligheidseisen heeft Moekotte kans gezien het project zonder noemenswaardige voorvallen op te leveren.