Door samenwerking sterk

Door samenwerking sterk
Soort project Gebouwgebonden installaties
Opdrachtgever Grolsch
Vestigingsplaats Enschede

Het project

Tijdens het project nam Moekotte de projectleiding, de projectbegeleiding en de werkvoorbereiding op zich. Ook in de calculatie voor de opdrachtverwerving heeft Moekotte een grote rol gespeeld. De invulling van de montage is gelijkelijk verdeeld over de deelnemende bedrijven. Zo heeft Moekotte bijvoorbeeld alle glasvezellassen verzorgd. Het aanleggen van de brandmeldinstallatie was een project op zich, aangezien daarvoor samengewerkt moest worden met brandweer en R2B. De installatie vroeg vanwege de procesomstandigheden (zoals stoom) om specifieke opnemers, dus zorgde Moekotte hiervoor.

De opdracht

Tijdens de bouw van het nieuwe Grolsch-complex werd Moekotte ingeschakeld voor alle gebouwgebonden installaties, de complete verlichting, alle bekabeling voor licht en kracht, installeren van de brandmeldinstallatie, aanleg van de infrastructuur voor telefoon- en dataverkeer en de installatie voor de toegangscontrole. Voor de midden- en hoogspanningsinstallatie is een samenwerking aangegaan met Holec en Essent. Wat betreft de procesinstallaties moest tijdens de bekabeling en aansluiting van de instrumentatie t.b.v. de processing, veel gewerkt worden met verschillende bussystemen.

Het resultaat

Na afronding van het project bleek dat de werkzaamheden binnen de strakke planning waren gebleven, ondanks de vaak hectische werksfeer. Door de daadkrachtige instelling was Moekotte één van de stuwende factoren hierin. Bij een project met een totale waarde van € 300.000.000,- is het immers nodig dat er een partij is die het voortouw neemt. Tijdens de samenwerking als E-Plooy VOF viel het op hoe makkelijk de versmelting van verschillende bedrijfsculturen verliep waarbij iedereen naar hetzelfde eindresultaat toewerkte. Grolsch was dan ook zeer tevreden over het projectverloop.