Triade gasturbine bekabeling en branddetectie

Triade gasturbine bekabeling en branddetectie
Soort project IndustriŽle bekabeling en branddetectie
Opdrachtgever Franco Tosi / Twence Afval en Energie
Vestigingsplaats Hengelo

Het project

Met de 3e verbrandingslijn komt Twence tegemoet aan de behoefte aan extra verbrandingscapaciteit in Nederland en Duitsland. Met deze verbrandingslijn is capaciteit opgevoerd van 300.000 ton tot 520.000 ton per jaar. De nieuwe installatie levert naast duurzame elektriciteit ook warmte aan bedrijven en woningen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de beperking van het gebruik van fossiele brandstoffen en de daarmee samenhangende vermindering van CO2-uitstoot. De nieuwe installatie kan per jaar 180.000 MWh warmte leveren en 135.000 MWh elektriciteit.

De opdracht

De turbine en de generator met de bijbehorende water- en stoomcyclus, is geleverd door het Italiaanse Franco Tosi. Dit bedrijf is specialist in uitrustingen voor energiecentrales. Als onderaannemer van Franco Tosi heeft Moekotte de montage voor zijn rekening genomen van de complete meet- en regelinstallatie voor de stoomgenerator, de turbine en de water- en stoomcyclus. Leggen en aansluiten bekabeling (+/- 26 km) Montage instrumenten (+/ 350 stuks) Montage procesleiding (+/- 1000 mtr) Inregelen instrumenten Totale doorlooptijd project: +/- 11 maanden

Het resultaat

De ruime ervaring van de Moekotte monteurs op het industriŽle vlak heeft er toe bijgedragen dat de complete bekabeling succesvol binnen de gestelde termijnen is gerealiseerd. Naast de "productietechnische" bekabeling heeft Twence gebruik gemaakt van de expertise van Moekotte op het gebied van branddetectie en is inmiddels ook deze installatie opgeleverd. Met ingebruikname van de 3e verbrandingslijn is de firma Twence Afval en Energie een belangrijke speler geworden als leverancier van groene energie.