Expertises


 

IndustriŽle Automatisering

De afdeling Automatisering is bij Moekotte ontstaan ten tijde van de doorbraak van de PLC besturingen begin jaren 80. Door een industriŽle achtergrond met regeltechniek en besturingen als disciplines was dit een natuurlijke overgang voor het bedrijf. Sindsdien heeft Moekotte continu gewerkt aan het vergaren van kennis op besturingsgebied en het uitbreiden van haar dienstenpakket op het gebied van industriŽle automatisering. Deze jarenlange ervaring resulteert in een breed pakket aan PLC en SCADA oplossingen, die Moekotte als System Integrator te samen met gerenomeerde partners succesvol in de markt zet. Met het doel om de grote diversiteit aan complexe besturingsprojecten op een professionele en gestructureerde manier te realiseren, heeft Moekotte gekozen voor een verregaande standaardisatie. Voorbeelden hiervan zijn de integratie van ISA-S88 en S95 in de PLC en SCADA software en werkwijze conform het V-Model (GAMP). Verdeeld over de vestigingen in Enschede, Veendam en Apeldoorn, beschikt de Moekotte groep over een veertigtal hardware / software engineers.

Elektrotechniek

Overal in Nederland steeg de welvaart in de jaren zestig gigantisch, maar in Twente stond men aan de vooravond van een sociale en culturele ramp. De productie capaciteit van de textiel in Europa bleek veel te groot, waardoor in Twente midden jaren zestig een groot aantal textielfabrieken gesloten werden. Moekotte heeft zijn ontstaan te danken aan het feit dat enerzijds de textielfabrieken gesloten werden en anderzijds deze fabrieken opnieuw ingericht moesten worden voor andere activiteiten. Elektrotechniek is dan ook de bakermat van Moekotte. Sinds de oprichting in 1966 heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld en gespecialiseerd. Centraal staat u als klant en probleemoplossend werken is binnen ons bedrijf verworden tot een tweede natuur.
Gebruikersvriendelijk, betrouwbaar, comfortabel, duurzaam en absoluut veilig, zijn dan ook de minimale eisen die gebruikers terecht stellen aan de elektrotechnische installatie.
Moekotte levert al jaren complete oplossingen aan haar opdrachtgevers in de industrie, utiliteit, gezondheidszorg en op het gebied van machinebesturingen die bijdragen aan ideale arbeids- en productie-omstandigheden.

Panelen- en modulenbouw

Reeds vanaf de oprichting in 1966 beschikt Moekotte over een uitstekend geoutilleerde werkplaats waarin besturingskasten worden gebouwd. Panelen en lessenaars voor de diverse toepassingen in de industrie werden samengesteld en met succes ingezet in de harde praktijk. Gebruik makend van de beste op de markt te verkrijgen componenten ontstaan robuuste producten die een lange levensduur hebben. Naast de panelen uit standaard componenten kan Moekotte ook apparaten voor diverse toepassingen bouwen. Steunend op een uitgebreid netwerk van hoogwaardige toeleveranciers kan Moekotte vanaf de beplating tot de laatste schroef leveren en assembleren. Het spreekt vanzelf dat de projectbegeleiding en kwaliteitsbegeleiding en controle op een hoog niveau staat.

Werktuigbouwkunde

Moekotte laat techniek werken voor haar klanten. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op de realisatie van uw doelstellingen. Wij doen dit met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen. Onze efficiŽnte en effectieve toepassingen in technologieŽn verbinden wij met vakkennis in financiŽle, proces- en beheersmatige aspecten van het werk dat wij uitvoeren voor onze klanten. Of dat nu gaat over nieuwbouw, onderhoud en beheer, facility management, watermanagement, food en farma en andere industriŽle installaties in het algemeen.