De innovatieve norm in maatwerk en kwaliteit

De Moekotte engineering en installatiegroep vindt haar oorsprong in Enschede en is in het jaar 1966 opgericht door de heer H.R. Moekotte. Inmiddels is de Moekotte Groep, met vestigingen in Enschede, Apeldoorn, Veendam en MŁnster (Dl) een grote speler op het gebied van de IndustriŽle automatisering, Panelen- en Modulenbouw en Elektrotechniek. Tot haar klantenkring behoren vooraanstaande bedrijven in een breed scala van industrieŽn: van milieu tot chemie en van papier tot food en pharma, waterschappen en utiliteit.

Over ons Contact
IndustriŽle Automatisering
IndustriŽle Automatisering

De afdeling Automatisering is bij Moekotte ontstaan ten tijde van de doorbraak van de PLC besturingen begin jaren 80. Door een industriŽle achtergrond met regeltechniek en besturingen als disciplines was dit een natuurlijke overgang voor het bedrijf. Sindsdien heeft Moekotte continu gewerkt aan het vergaren van kennis op besturingsgebied en het uitbreiden van haar dienstenpakket op het gebied van industriŽle ICT.

Elektrotechniek
Elektrotechniek

Overal in Nederland steeg de welvaart in de jaren zestig gigantisch, maar in Twente stond men aan de vooravond van een sociale en culturele ramp. De productie capaciteit van de textiel in Europa bleek veel te groot, waardoor in Twente midden jaren zestig een groot aantal textielfabrieken gesloten werden. Moekotte heeft zijn ontstaan te danken aan het feit dat enerzijds de textielfabrieken gesloten werden en anderzijds deze fabrieken opnieuw ingericht moesten worden voor andere activiteiten. Elektrotechniek is dan ook de bakermat van Moekotte.

Panelen- en modulebouw
Panelen- en modulebouw

Reeds vanaf de oprichting in 1966 beschikt Moekotte over een uitstekend geoutilleerde werkplaats waarin besturingskasten worden gebouwd. Panelen en lessenaars voor de diverse toepassingen in de industrie werden samengesteld en met succes ingezet in de harde praktijk. Gebruik makend van de beste op de markt te verkrijgen componenten ontstaan robuuste producten die een lange levensduur hebben.

Werktuigbouwkunde
Werktuigbouwkunde

Moekotte laat techniek werken voor haar klanten. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op de realisatie van uw doelstellingen. Wij doen dit met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen. Onze efficiŽnte en effectieve toepassingen in technologieŽn verbinden wij met vakkennis in financiŽle, proces- en beheersmatige aspecten van het werk dat wij uitvoeren voor onze klanten. Of dat nu gaat over nieuwbouw, onderhoud en beheer, facility management, watermanagement, food en farma en andere industriŽle installaties in het algemeen.

Maatwerk, kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid

De klantvriendelijke instelling van de circa 250 medewerkers, verdeeld over de vier vestigingen, heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan een indrukwekkende groei van de onderneming. Daarnaast vormen zaken als maatwerk, kwaliteit en flexibiliteit de bekende rode draad die eveneens bijdraagt aan genoemd succes. Het spreekt vanzelf dat we bij de uitvoering van alle drie de genoemde disciplines, inclusief de indirecte activiteiten zoals in-en verkoop, het Moekotte milieu beleid strak opvolgen, hetgeen dan ook onlangs geleid heeft tot het verkrijgen van het ISO 14001 certificaat!


Moekotte in de media: Kijk op Oost Nederland november 2021

In het magazine Kijk op Oost Nederland van november 2021 vertelde innovatiedirecteur Arent de Groot in een interview over een beter bedrijfsproces door innovatie. Lees het hele artikel hier.

Moekotte in de media: Kijk op het Noorden oktober 2021

In het magazine Kijk op het Noorden van oktober 2021 gaf commercieel directeur André Edelenbos een interview over complete gebouwinstallaties in zorg en onderwijs. Lees het hele artikel hier.

Interreg Va project MiKRO

Hoe verminderen we de hoeveelheid microverontreinigingen, onder andere medicijnresten, die in sloten, beken, kanalen en rivieren terechtkomen? Deze vraag houdt ons bezig. Door inzet van onze kennis van procesautomatisering werken wij mee aan de oplossing van dit vraagstuk. Wij zijn vóór een natuur met schoon water en werken op een energieneutrale manier aan verbeteringen van de waterkwaliteit. Interreg Wij nemen deel aan het Duits-Nederlandse Interreg-project voor ‘Energieneutrale verwijdering van microverontreinigingen’, ook wel MiKRO genoemd. Het Interreg- programma is een initiatief van de Europese Unie (EU) en bevordert de grensoverschrijdende samenwerking. Het heeft als doel ontwikkelingsverschillen tussen de Europese regio’s te verminderen en de economische samenhang te versterken. De EU stelt een subsidie beschikbaar om de innovatiekracht te verhogen vanwege het belang dat het aan duurzame economische ontwikkeling van het...

Meetris in de media

Met onze kennis, hoogwaardige kwaliteit en commerciële visie droegen onze Duitse collega's - werkzaam bij onze Duitse vestiging Meetris in Münster - bij aan het succes van BASF Coatings. De wijze waarop wij omgaan met veiligheid en bijbehorende eisen resulteerde in het behalen van een veiligheidscertificaat.

Vacatures Expertise Locatie
Lead Engineer / Locatie Manager Engineering Moekotte Veendam
Projectleider | Enschede Moekotte Enschede
Eerste monteur Elektrotechniek Apeldoorn Moekotte Apeldoorn
(Project) 1e monteur Elektrotechniek Veendam Moekotte Veendam
Intranet