Software engineer IndustriŽle Automatisering


Als Software engineer ga je voor het beste resultaat. Wij geloven namelijk dat het altijd beter kan. Dat geldt voor de oplossing voor de klant, voor interne processen en jouw eigen ontwikkeling. Houd jij van veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid? Zet dan nu de stap naar Moekotte Engineering en installatiegroep in Enschede.

We werken voor klanten in de infra, industrie en utiliteit én zijn specialist in de topsectoren: energie, chemie, food, machinebesturingen, bruggen/sluizen en water. Deze diversiteit aan klanten en projecten maakt jouw rol als Software engineer afwisselend en technisch uitdagend.

 

Fulltime de verantwoordelijkheid dragen voor tevreden klanten. Sterker nog, jij maakt van een klant: een tevreden klant. Dit doe je door de vraag áchter de vraag te beantwoorden.

 

Jij bent een Software engineer met een passie voor industriële automatisering en standaardisatie die:

 • Technisch verantwoordelijk is voor het project.
 • Geregeld overleg houdt met de klant.
 • De vraag van de klant vertaalt naar een functioneel- en technisch ontwerp en naar de juiste configuratie- en systeemdefinities.
 • Software applicaties ontwikkelt voor PLC en SCADA oplossingen.
 • De software test. Overdragen aan een commisioning engineer? Niet nodig, want jij bent verantwoordelijk van A tot Z.
 • Dagelijks, samen met collega’s in Enschede, Apeldoorn en Veendam bouwt aan standaardisatie.


Op de vestiging in Enschede werk je samen met 40 directe collega’s van de afdeling engineering, aan diverse projecten. Van ervaren collega’s tot collega’s die net hun opleiding hebben afgerond. Ontwikkelingen op het gebied van cyber security, big data en Industry 4.0 volgen we op de voet en slimme oplossingen passen we direct toe.

 

Wij maken gebruik van high-end oplossingen van gerenommeerde leveranciers én zijn gespecialiseerd in: Siemens, Schneider, Rockwell, Mitsubishi en Beckhoff.

 

Als Solution Partner zorgen we ervoor dat jouw kennis op peil blijft. Je volgt trainingen, maakt examens en past dit toe in verschillende projecten. Internet of Things, (SQL) databases, industriële netwerken, virtualisatie, 3GL en 4GL programmeertalen, virtuele inbedrijfstelling en codegeneratie. Op basis van jouw interesses en ambitie kun jij je hierin verder ontwikkelen.

 

Heb jij het in je? Moekotte en jij passen bij elkaar, omdat jij:

 • Je hbo-diploma op zak hebt. Bij voorkeur richting: industriële automatisering, mechatronica, informatica, werktuigbouwkunde of elektrotechniek.
 • 2 tot 5 jaar werkervaring hebt óf net bent afgestudeerd en klaar bent voor je eerste baan.
 • Houdt van veel afwisseling.
 • Enthousiast wordt van veel verantwoordelijkheid en veel vrijheid.
 • Jezelf zowel technisch als op persoonlijk niveau wilt ontwikkelen.
 • Net dat stapje extra zet om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Want: wat we doen, doen we goed.

 

Werken bij Moekotte: korte lijnen én veel afwisseling:

Moekotte Engineering en installatiegroep ontzorgt haar klanten van A tot Z in elektrotechnische installaties en werktuigkundige installaties – van engineering en installatie tot onderhoud. Al meer dan 50 jaar is dit ons vak.

 

We zijn een familiebedrijf en dat betekent: korte lijnen, veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid. We zijn een grote speler, maar lokaal spelen we kort op de bal. We hechten waarde aan jouw mening en investeren in jouw ontwikkeling. Ambitie zit in ons bloed: we willen de leukste werkgever zijn in ons vak én in de aankomende 3 jaar onze omzet verdubbelen.

 

Bij Moekotte in Enschede, Apeldoorn en Veendam werken 235 collega’s. Op de vestiging in Enschede werken 160 collega’s.

 

De locatie in Enschede ligt in het Havengebied. Om precies te zijn vind je ons pand aan Twekkeler Es 45. Met de A35, de A1 en de N18, is de locatie in Twente, goed bereikbaar.

 

Wat jij terugkrijgt voor jouw inzet:

 • Een bruto maandsalaris van €2400,- tot €3300,- op basis van 40 uur per week (afhankelijk van ervaring).
 • 38 vrije dagen (25 vakantiedagen en 13 ADV dagen).
 • Een jaarcontract.
 • Smartphone.
 • Laptop.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds voor Metaal en Techniek.
 • Je kunt gebruik maken van één van de bedrijfsauto’s voor het bezoeken van klanten (werk – werk).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden: bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Jij bent in de lead.
 • Een team van collega’s die samen met jou hard werkt om de klant op alle fronten te ontzorgen.
 • Gezamenlijke koffie- en lunchpauze. Leuke activiteiten die we samen ondernemen, georganiseerd door de personeelsvereniging.

 

Klinkt deze vacature als muziek in de oren?
Heb jij de ervaring en ambitie die wij zoeken én wil je onderdeel worden van een innovatief bedrijf in engineering en installatietechniek? Dan komen wij graag met jou in contact. Overtuig ons van jouw kwaliteiten met jouw cv en motivatie of telefoontje. Wij laten jou binnen twee werkdagen weten of we je willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. In dit gesprek toetsen wij jouw technisch inhoudelijke kennis en bepalen we of jij over de competenties beschikt die we zoeken. Samen bepalen we of dé klik er is.

 

Heb jij meerdere jaren ervaring als Software engineer én een afgeronde mbo opleiding, dan maken wij ook graag kennis met jou.

 

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Bel of WhatsApp met Bernadet Veltink (Recruiter) op 06-53 36 30 60. Heb je technisch inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Arent de Groot (Manager Engineering) 06-2255 8111. Wij vertellen je graag meer over wie we zijn én wat werken bij Moekotte betekent.