Software engineer IndustriŽle Automatisering


Bedrijfsprofiel

Moekotte B.V. behoort tot één van de meest vooraanstaande bedrijven in Nederland op het gebied van de elektrotechniek en industriële ICT en is al 40 jaar succesvol actief op dit vakgebied. Onze klantenkring omvat een breed scala aan industrieën; van milieu tot chemie en van papier tot voedings- en genotmiddelen, instellingen, banken en ziekenhuizen alsmede overheid gerelateerde bedrijven, waaronder waterschappen. De totale bedrijfssterkte in Enschede, Veendam, Apeldoorn en Münster bedraagt ca. 220 medewerkers, waarbij het zwaartepunt in Enschede ligt. Vanwege voortdurende groei van de orderportefeuille zijn wij voor de vestiging Enschede en Apeldoorn op zoek naar software engineers.

 

Functieomschrijving

Als Software Engineer vertaal je aan de hand van een verworven opdracht, een klantvraag in functionele en technische specificaties en ben je verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van systeemdefinities. Vanuit deze specificaties en systeemdefinities draag je zorg voor het ontwikkelen van de benodigde software applicaties voor zowel PLC als SCADA oplossingen. Na de benodigde software ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor het testen van deze software eventueel in combinatie met een besturingspaneel. Aansluitend aan het gereed zijn van de ( elektrotechnische) werkzaamheden bij de opdrachtgever draag je de zorg voor de inbedrijfstelling en de opleiding van de operators. Je bent technisch verantwoordelijk voor het project, waarbij (afhankelijk van de grote van het project) in teamverband gewerkt kan worden. Daarnaast moet het vastgestelde budget in uren en kosten bewaakt worden.

 

Profielschets

Je beschikt over door werkervaring en/ of afgeronde opleiding verkregen HBO werk- en denkniveau, aangevuld met relevante vakgerichte cursussen op het gebied van automatiseringen. Je bent in staat om aan meerdere medewerkers leiding te kunnen geven en meerdere projecten te kunnen uitvoeren. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een flexibele instelling en geen bezwaar tegen inzet in het buitenland. Je hebt oog voor detail, bent creatief, accuraat, kwaliteitsbewust en betrokken. Je bent een ervaren technicus die bewezen heeft een meerwaarde te kunnen betekenen in projecten en als vraagbaak kan fungeren voor projectleiders. Je beschikt over relevante kennis op het gebied van PLC en SCADA applicaties zoals ABB, Siemens, Mitsubishi, Modicon, Citect, WinCC, InTouch, batchprocessen alsmede met voorschriften en regelgevingen als GMP, GAMP, 21CFRP11.

 

Sollicitatieprocedure

Spreekt bovenstaande je aan? Solliciteer dan vandaag nog. Wil je eerst nog meer informatie? Neem dan gerust contact op met dhr. A. de Groot, Manager Engineering Department; telnr. 053-4848000 of email a.degroot@moekotte.nl

 

Wij bieden

Een uitdagende en zelfstandige functie. Gevarieerd werk. Ruimte voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontplooiing met doorgroeimogelijkheden. Open en no-nonsens bedrijfscultuur. Geboden salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie, de opleiding en ervaring.